WAT DOET ADHD-PRAKTIJK HART VAN BRABANT? 

(was voorheen ADHD Praktijk Goirle)

 

Mother'S Day, Hart, Miniatuur Cijfers

Plaatje: blijf zuinig op je unieke hartje. Het heeft je aandacht iedere dag nodig. Wanneer je geen tijd aan jezelf besteed zal het oppoetsen van het achterstallige onderhoud meer tijd kosten. Iedere dag een beetje zorg voor jezelf kan narigheid voorkomen.

       

ADHD praktijk Hart van Brabant is gericht op alle personen die te maken hebben met ADHD.

  

OUDERS / VERZORGERS

 

Ouders en verzorgers zijn gebaat om meer kennis te verkrijgen omtrent ADHD.  Met ondersteuning vanuit mijn praktijk leren de ouders hun kind  beter begrijpen. De opvoeding, de normen en waardes van de ouders leggen de basis van het kind. Ik ben van mening dat ADHD niet de oorzaak hoeft te zijn van een uit de hand lopende opvoedproblematiek.

Ouders kunnen bij mij terecht om te leren omgaan met hun kind met ADHD in combinatie met hun eigen levensvisie. Ouders moeten weten dat hun opvoeding meestal prima is, maar dat het bij een kind met ADHD net even anders moet. De opvoedondersteuning die ik bied is voor veel ouders van groot belang geweest in het proces waar hun kind in verkeerde.

  

Ik leer je door de ogen van een ADHD-er te kijken. Ik geef adviezen om te kijken naar mogelijkheden, talenten en de kwaliteiten van je kind met ADHD. Vanuit hier gaan we aan de slag. We betreden een nieuwe fase waarin er weer mogelijkheden en inzichten gegeven worden. Het geeft een extra toevoeging aan de huidige visie en de opvoeding.

 

Wanneer een ADHD-er weet wat er fout ging kan het een nieuwe wereld gaan betreden. Plannen kunnen verwezenlijkt worden.  

 

 

OUDERS DIE KENMERKEN VAN ADHD BIJ ZICHZELF HERKENNEN.

 

 

Afbeeldingsresultaat voor familie foto's zonder auteursrechten

 

Ouders die zelf ADHD hebben, gaan er soms vanuit dat hun kinderen dezelfde strubbelingen doormaken als zij zelf. 

Ik help je om geen beren op de weg te zien, maar geef je adviezen hoe je ervoor kan waken dat je kind van jouw "fouten" leert. 

 

KINDEREN MET AD(H)D

 

Kinderen zijn gebaat om te leren omgaan met AD(H)D.

 

 • Wanneer ouders van mening zijn dat medicatie niet de eerste optie is.
 • Wanneer de medicatie uitwerkt wanneer het kind uit school komt. 
 • Wanneer de hersenen verder ontwikkelen en de AD(H)D minder hinderlijk wordt.
 • Extra begeleiding voor deze periode is een pré.
 • Kennis over AD(H)D verbreden zodat de kinderen de oorzaak van hun problemen begrijpen en vanuit hier hun gedrag kunnen leren aanpassen.
 • Het kind met AD(H)D te leert te kijken  naar zijn eigen kwaliteiten en oplossingsgericht te leren denken voor dingen die minder gemakkelijk gaan. 
 • Er wordt inzicht gegeven waarom het kind vaak kiest voor de makkelijkste weg  ( uitstelgedrag) in plaats van de moeilijkste weg. ( extra tijd  besteden, en weten dat iets niet meteen goed gaat). 
 • Het kind leert zijn faalangst onder controle te houden.
 • Zodat het kind leert opkomen voor zichzelf in plaats van zich op te offeren voor de ander.
 • Het kind wordt zich bewust gemaakt dat het op alle prikkels reageert. Ook de prikkels die niet voor het kind met AD(H)D bedoeld zijn. Hoe leer je deze prikkels te vermijden. 

 

 

KINDEREN ZONDER ADHD

 

 • Kinderen waarvan de broer/zus ADHD heeft waardoor het kind zonder ADHD het thuis niet meer gezellig heeft. Het kind zonder ADHD begrijpt de broer/zus met ADHD niet. Het kind zonder ADHD heeft behoefte aan extra informatie.
 • Kinderen met faalangst.

 

Ik geef geen advies over dosering van de ADHD medicatie. Voor vragen over deze medicatie verwijs ik je naar de behandelend arts die deze medicatie heeft voorgeschreven.

 

 

Wil je inhoudelijk meer weten?

Klik op kopje: de behandelingswijze

 

Extra informatie voor leerkrachten: klik op kopje: ondersteuning voor basis/middelbaar onderwijsscholen.