WELKOM OP DE WEBSITE VAN: ADHD PRAKTIJK HART VAN BRABANT

( Was voorheen ADHD Praktijk Goirle)

 

Kinderen, Gelukkig, Broers En Zussen

 

 

 

ADHD Praktijk Hart van Brabant ondersteunt ieder die met ADHD te maken heeft.

ADHD wordt vaak gecombineerd met onder andere: extreme boosheid, ODD, paniekaanvallen, faalangst, assertiviteitsproblemen, minderwaardigheid gevoelens, onhandelbaar gedrag tijdens de pubertijd, hoog gevoeligheid en andere problemen.  Omdat deze gedragsproblemen net zo goed kunnen voorkomen zonder AD(H)D kan ik voor deze personen ook de helpende hand bieden.

 

De unieke en efficiënte werkwijze die ik heb ontwikkeld is erop gericht de oorzaak van het gedrag van ADHD te leren begrijpen.

Wanneer de diagnose AD(H)D gesteld is er soms hulp nodig. Mijn praktijk bied je hulp bij onder andere: 

 • Het aanleren van gewenst gedrag ( aanpassen) 
 • Educatie 
 • Ondersteuning bij executieve functies zoals:  timemanagement, plannen, organiseren, beheersing, motivatie enz.
 • De opvoeding.
 • Aandacht verdeling tussen het kind met ADHD en de andere uit het gezin
 • Machteloosheid.
 • Omgaan met  negatieve kritiek die mensen ongevraagd uiten over jouw kind met ADHD.
 • Opvoedingsadviezen wanneer 1 of beide ouders ook ADHD hebben.
 • Extreme emoties zoals boosheid, paniek, faalangst, minderwaardigheid gevoelens
 • Hoog gevoeligheid
 • scholing voor studenten
 • scholing voor leerkrachten, speciaal onderwijs, middelbaar onderwijs
 • gedragsproblemen tijdens de pubertijd

ADHD  Praktijk Hart van Brabant bevindt zich aan de Dr Hubertus van Doorneweg 157 in Tilburg. ( Grijze toren aan de overkant van het Ibis hotel). 

 

 Hoe meld je je aan bij mijn praktijk? 

Aanmelding gaat via een mail: adhdpraktijkhartvanbrabant@gmail.com 

Wanneer je een mail stuurt met daarin je hulpvraag en je telefoonnummer, dan bel ik je terug. 

Vanaf 1 januari 2024 heb ik besloten om geen behandelingen aan te nemen via een Pgb of beschikking. Consulten worden bij mij niet vergoed en dienen particulier te worden betaald. (€65,00 per consult), De rede hiervan is: onnodig lange wachttijden voor ouders die snel hulp wensen voor hun zelf en hun kind. De wachttijden zijn gebaseerd op administratieve werkzaamheden die zo omslachtig zijn dat hierdoor wachttijden ontstaan die de kinderen en hun ouders meer kwaad dan goed doen. 

Bij mij is de wachttijd 2 weken. Omdat mijn methode gericht is op de oorzaak van een gedrag, kan het resultaat verassend snel zijn. 2x in de maand lijkt misschien weinig, maar dit is bewust. Om de week kunnen mijn adviezen en theorie in praktijk worden gebracht. Meestal zien we de eerste 3 dagen een stijgende lijn. Hierna valt iemand gemakkelijk terug in het "oude" patroon. Dan wordt het interessant want waarom kies je of het kind voor het "oude" patroon? Wat is de belemmering om het nieuwe vol te houden. Je merkt het al. Ik werk op maat. Op het tempo van de cliënt. Dat houdt in dat je vrij bent om te kiezen hoeveel sessies je nodig hebt. Sommige  kunnen na 6 sessies verder. Het kan zijn dat een nieuwe afspraak pas na 2 maanden wordt gemaakt. Dan gaan we weer verder met de volgende ontwikkeling. Soms is 1x genoeg of soms worden er een aantal sessies achtereen gepland. 

 

 

 

 

 

Hannelore Camps